Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Lituji, ale požadavku umělců pracujících v dabingu nefandím. Považuji za unfair požadovat stejné peníze jako dostávají umělci v zahraničí. Platy prakticky všech profesí jsou v naší republice podstatně nižší než ve vyspělých zemích, takže požadavek jedné profese na enormní zvýšení nelze skutečně nazvat jinak než nenažranost. Páni umělci by si měli laskavě uvědomit, že u nás existuje skupina rodin, které nemají na obědy svých dětí ve školní kuchyni.

3 3
možnosti

12. 6. 2014 18:38

Možná byste ty "pány umělce" rád poslal na nějakou brigádu, aby poznali s jakými starostmi se potýká prostý pracující.

5 2
možnosti
ZH

Máte pravdu, a já těm hercům fandím. Ačkoliv sám anglicky nemluvím, uvítal bych, aby bylo satelitní vysílání, které k tomu má nejlepší předpoklady, povinně vysíláno i v původním znění. Pak si může každý zvolit. Jelikož pracuju v německu a koukám na německou televizi, kde spousta seriálů  běží dříve než u nás, můžu srovnávat. A přijde mi, že němci dabují opravdu špičkově. Občas jsem se zděsil, když jsem viděl prní díly, třeba NCIS, dabované česky, prostě se to nedalo poslouchat. NCIS se potom nějak zlepšilo.

2 0
možnosti
MK

To mi připomnělo: byl tady Bill, nebo nebyl???

0 0
možnosti
RK

....mami, já tě neslyšim....:-P

0 0
možnosti
RK

To, co pisete, predpokladam vsichni chapou a vetsina souhlasi. Jediny problem, ktery neresite je ten, ze herci se mohou tezko domahat toho, aby soukroma studia zlepsovala kvalitu dabingu, protoze jim do toho ve vsi ucte ale vubec nic neni. Soukroma studia jsou komercni organizace a je pouze na nich jak kvalitni produkt se rozhodnou vytvaret a nabizet zakaznikum, zdali pro ne sezenou dabery a zdali majitel autorskych prav bude s takovou kvalitou dabingu souhlasit.

Pro herce neni jine reseni, nez odmitnout pro takovou spolecnost pracovat, stejne jako mohou odmitnout hrat ve spatnem filmu nebo serialu. Ta soucasna histerie mi prijde podobna, jako kdyby se herci stejnym zpusobem domahali, aby se priblby serial, nebo nekvalitni film zacal delat lepe.

Jinak, aby to nevypadalo, ze tady obhajuji mrsky dabing, tak prestoze se rad na filmy podivam v original zneni, paklize jsou v nektere z reci ktere rozumim, tak rad vzpominam a ocenuji stary vynikajici dabing - namatkou - film absolvent z roku rusim 1967 s Dustinem Hoffmanem - kde uroven ceskeho dabingu a vsech ruchu je proste ohromujici.

Jenom zkratka nechapu soucasnou situaci, byt by melo jit jen o rozproudeni diskuze s verejnosti, tak verejne mineni nema na rozhodnuti studii zadny vliv. Jedine co ma vliv, je zdali svuj produkt prodaji a uzivi se ... ostatne to tam pisete, kdyz na to lide nebudou koukat, pak budou muset zacit dabovat lepe. Takze je to cele jen nafouknuta bublina, bez reseni.

2 0
možnosti
JB

Já si myslím, že kdyby kterákoliv jiná soukromá firma vyráběla blbý produkt, tak by musela buď skončit, nebo se vzpamatovat, a začít vyrábět dobrý produkt. Takže dost dobřenerozumím tomu, že dabingová studia, která vyrábějí zmetky, ještě mají nějaké klienty. Je to na hlavu postavené.

2 0
možnosti
Foto

Popsal jste to přesně, ale obávám se, že to většinu diskutujících nezajímá. Půlka si chce zanadávat na bolševika, půlka na Američany, část na bohaté a nenažrané umělce, část všeobecně, protože jsou od přírody frustrovaní sprosťáci. Těm všem je popsání situace na nic, protože ke svému příspěvku nepotřebují argumenty, ale záminku. Takže čekejte, že někteří vynadají i vám.

10 7
možnosti
Foto

M83i13l21a27n 46K36a56s74l

12. 6. 2014 15:39

máte naprostou pravdu :-(

11 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik