Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Do senátu jsem volil jenom jednou. Pak jsem usoudil, že senát je k ničemu, pouze dubluje poslaneckou sněmovnu. Havel vykládal báchorky o tom, že v senátu jsou nezávislé osobnosti. Uznávám, že osobností tam několik je, ale hlasuje se přísně stranicky. Nezávislost osobností je jenom pohádka. Pokud by tam opravdu byly nezávislí senátoři, ODS jako dnešní vítěz ani žádná jiná strana by si nebyla jistá jak budou osobnosti hlasovat. Ale realita je jiná. Např. dneska se už dopředu ví, že "pseudodemokratický blog" má teď většinu, čili je jasné, že bude házet vládě klacky pod nohy. O žádnou pojistku demokracie nejde. !!

7 10
možnosti
DR

Tak něco se voličům nakecat musí že. A tak se blábolilo o pojistkách. A jak vidíte sám, někteří těm nesmyslům i věří a zbaštili je i s navijákem. A to je účel.

5 7
možnosti
MV

Přesně to mě napadlo. A mám z výsledků opravdu velkou radost. Že budou hanit? To se dá víc, než očekávat. Nicméně výsledek mluví jasně.

8 0
možnosti
JN

Odkladiště zasloužilých politiků? Hezky řečeno. Ale já bych to zkrátil. Odkladiště.

5 3
možnosti
VK

Volební účast v druhém kole jen ukázala jaké má senát renomé.Nic na tom nezměnila vzletná vyjádření zainteresovaných o pojistkách demokracie atp.Většina senátorů si hřeje jen svou,, vlastní polívčičku".Presentuje jen své vlastní názory a mnohokrát nerespektují vlastní stanu. Jsou to jen dobře placení rentiéři bez osobní zodpovědnosti .

5 9
možnosti
MK

M92i43l29a48n 42K64e37s92l

13. 10. 2018 22:07

Ještě nebyl Zeman ani Babiš ve funkcích a již byla účast ve volbách do senátu minimální.Tak to nyní nesvádějte na ně.

6 0
možnosti
Foto

Nemám žádné podklady pro své tvrzení, ale mám dojem, že vzhledem k výsledkům voleb do Senátu a PS tzv kavárna volí do obou komor, zatímco jejich oponenti většinou jen do PS. Pokud by Babiš, Zeman a Okamura skutečně přesvědčili své voliče o nutnosti chodit k volbám do Senátu, pak by Senát nebyl pojistkou, ale prodlouženou rukou PS. Proto se tvrzení o pojistce demokracie nezakládají na pravdě.

3 3
možnosti
Foto

Nemáte pravdu.

Jde o to, že druhé kolo není jen o volbě toho koho chci, ale i toho koho nechci.

2 1
možnosti
Foto

Pan Zeman se poslední dobou chová neuvěřitelně státnicky. Neměl by ho někdo informovat o tom, že senát je součástí exekutivy a to na rozdíl od funkce presidenta?

13 1
možnosti
Foto

Senát je součástí moci výkonné, tedy exekutivy? Není spíše součástí moci zákonodárné?

1 0
možnosti
Foto

R^ Taky jsem měl o Senátu pochyby. Ale ukazuje se že jako ta ústavní pojistka smysl má. A je dobře že to prezident s premiérem podcenili. Teď už s tím naštěstí nic neudělají.

17 7
možnosti
Foto

Proč je stanovené kvórum pro referendum a není stanovené pro volby? Neměl by platit pro obojí stejný metr? Pokud nemá daňový poplatník zájem o senát, je správné senát z peněz daňového poplatníka uměle udržovat při životě?

6 3
možnosti
KS

Daňový poplatník neměl zájem ani o sněmovní volby, účast byla 60 %, takže zrušme i Sněmovnu. V letošních komunálních volbách přišlo 47 % voličů, takže zrušme radnice. K evropským volbám chodí pod 20 %, zrušme evropský parlament.

11 0
možnosti
JH

Předpokladám, že v příštích senátních volbách se počet poličů bude rovnat počtu kandidátů a jejich rodinných příslušníků.

14 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik