Jan Pecha

Sobotkův papuč

28. 04. 2017 21:30:33
Takto zvukomalebně nazval ve včerejších (čtvrtečních) Událostech komentářích Bohumil Pečinka to, co premiér Sobotka předvedl právě ten den.

Už ve středu se začalo v médiích cosi dít. Seznam uveřejnil reportáž Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka o podivném převzetí Kosteleckých uzenin a Agra Jevišovice Babišovým Agrofertem, z níž opravdu mrazí a člověk si připadá jako v Itálii, baště mafie. Hned nato Alexandr Mitrofanof zveřejnil článek, který na mafiánské praktiky A. Babiše upozorňuje a v podstatě konstatuje, že situace je opravdu vážná.

Ve čtvrtek se objevuje analytická zpráva ČSSD, která rozebírá už nejen korunové dluhopisy, ale i samotné převzetí Agrofertu Babišem a další pochybné stěžejní body majetkového vzestupu A. Babiše.

Následně vystupuje premiér Sobotka na mimořádném brífingu, kde však jen zopakuje své znepokojení touto situací a konstatuje, že Babiš má čas do 30. 4., aby vše vysvětlil, jinak že bude premiér konat.

Co se stane po 30. dubnu - Valpuržině magické noci?

Je to rozehrané tak, že Sobotka musí Babiše odvolat. (Pomíjím, že už to měl udělat dávno.) I za cenu, že ho tím může posílit v předvolební kampani a v následných volbách. Zároveň by se mělo využít toho, že na MF může být dosazen někdo jiný, kdo by třeba dokázal rozkrýt další podivné machinace, které tam nynější ministr financí drží pod pokličkou.

Pokud 1. 5. Sobotka prohlásí, že Babiš vše vysvětlil a není důvod k jeho odvolání nebo to bude nějakým způsobem oddalovat a okecávat, pak je skutečně papuč.

Svému odchodu ze scény už stejně nezabrání, ale mohlo se na něj vzpomínat jako na toho, kdo ustál lánský (skutečný) puč a odvolal Babiše.

Autor: Jan Pecha | karma: 24.29 | přečteno: 1680 ×
Poslední články autora