Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Myslím, že k politické kultuře více přispěl ten, co hledal kompromis a ne ten, co neustoupil a tahal do politiky soudy.

3 0
možnosti
PN

Nejsem si uplne jisty, ze by Zeman prohral kompetencni zalobu, kdyz Rychetsky tvrdil, ze to budou zkoumat 5 mesicu. Asi to tak jednoduche nebude.

3 0
možnosti
ZZ

V tom máte pravdu, protože už jen samotný petit této žaloby je značně problematický, protože která státní instituce by tuto žalobu měla podat, když samotný premiér to být nemůže.;-)

1 0
možnosti
JK

Nová vládní koalice si právě ověřila holý fakt, že držet pospolu se vyplatí a přináší to všem prospěch. Chci věřit, že tato zkušenost bude do budoucna přínosem.

Konečně také opustí posty škodiči na ministerstvu mrtvého prostředí, ministerstvu pro rozvoj agroholdingu, dotačním ministerstvu vekozemědělství, ministerstvo sociálního propadu, ministerstvo policejního úpadku i ministerstvo zadlužování. Všechna jako servisní organizace pro potřeby vůdce. Taky si oddychne chudák Vojtěch, který místo Finska bude zřejmě pečovat o zdraví zaměstnanců agroholdingu, "zlatý prciny". Náprava morálky státního úřednictva nebude snadná, ale tady není problém v hledání směru. Velký problém budou mít všechna ministerstva s financováním, obávám se, že čísla která účelově kreslila andyho tlustá účetní, budou reálně ještě horší a plánované úspory budou hodně bolet.

Přeji vládě hodně štěstí. Fiala ukázal ukázal národu zajímavou věc, na kterou se už hodně pozapomnělo, totiž že být slušný a zároveň pevný v názorech může v politice a také v životě výborně fungovat. Tak ať tohle nové vládě vydrží celé 4 roky.

5 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno, dal jsem karmu. Nečekal jsem, že prezident Zeman nakonec ustoupí, ale jsem tomu rád. Oceňuji, že pětikoalice přinesla výrazné zlepšení politické kultury a drží při sobě. Petr Fiala bojoval za kandidáta koaličního partnera Pirátů Jana Lipavského a vydržel až o konce.

Jakýto rozdíl oproti předchozí vládní koalici. Když se tehdy jednalo o ministerské kandidatuře dvou kandidátů ČSSD (Poche a Šmarda), premiér Babiš se na svého menšího koaličního partnera vykašlal. Tvářil se že se ho to netýká, a říkal, že si to má s panem prezidentem vyřešit předseda ČSSD Hamáček. Hamáček pak u Zemana samozřejmě neuspěl. To se nakonec Babišovi vymstilo - ČSSD se už do poslanecké sněmovny nedostala a hnutí ANO ztratilo koaličního partnera.

6 0
možnosti
Foto

J46a81n 71P69e56c67h56a

13. 12. 2021 23:03

Díky, že jste rozvedl, jak se za členy své vlády dokázal bít Fiala, a jak Babiš.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik