Události ČT 20.12. kam jsme to dopracovali?

Tak, nemůžu si pomoci, ale píšu dnes už podruhé. Po zhlédnutí hlavní zpravodajské relace ČT Události si to nelze nechat jen pro sebe. Nikdy jsem se do veřejnoprávního zpravodajsvtví nenavážel, ale dál už to prostě nejde.

Stěžejní část relace se pochopiltelně týkala včerejšího berlínského útoku na tamější Vánoční trhy. A veřejnoprávní televize nám připravila operativní překvapení - redaktorka referovala celou půlhodinu živě přímo z Berlína - stála před Braniborskou bránou. No to je bomba! To mělo hned jiné grády než z pražského studia! Akorát, že jen na vnější efekt. Jinak to byla úplně prázdná, ale o to víc nablýskaná hyenistická kulisa. V Berlíně se samozřejmě v tu dobu nic zpravodajsky zajímavého nedělo. A zaplaťpámbů za to.

Co jsme se kromě toho jinak dozvěděli? Hlavně to, že ohledně včerejšího útoku se ještě nic pořádně, tedy oficiálně neví a že si na podobná nebezpečí musíme zvykat a naučit se jim čelit. Třeba tím, že nám bezpečnostní expert poradil, jak v případě útoku utéct ze Staroměstského náměstí. Skvělá rada: neschovávat se nikam do podloubí, ale utéct nejlíp do Celetné nebo do Dlouhé.

Celé Události mlely jen prázdnou slámu. Místo toho, aby zanalyzovaly situaci, která není do budoucna růžová, chlácholily své diváky a radily jim, jak čelit nebezpečí. Ne, jak mu předcházet!

A to je špatně. Tomuto nebezpečí se pořád ještě dá předcházet a ne mu jen čelit.

Trump je vlaštovka.

Autor: Jan Pecha | úterý 20.12.2016 20:27 | karma článku: 47,25 | přečteno: 8320x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59