Jan Pecha

Chovancova policie ve službách Zemana? (aktualizováno)

1. 04. 2016 15:15:09
Před chvílí uveřejněný článek na idnes o návštěvě policistů na FAMU kvůli vyvěšení tibetské vlajky byl poslední kapkou, nutící mě napsat tento blog.

Podivných excesů, které provázely návštěvu čínského prezidenta v Praze, bylo totiž mnohem víc. Evropská třída vyzdobená vlaječkami jak při návštěvě Brežněva. Dobře, jsem ochoten to akceptovat jako projev úcty ke státní návštěvě, ale proč se to dělo jakýmsi direktivním způsobem, jímž byly např. poškozeny zájmy soukromé firmy, která měla některé tyto nosiče reklamních ploch řádně pronajaté? A proč od toho všichni oficiálně dávají ruce pryč? Hrad i Magistrát. Za vším prý totiž stojí jakási smíšená česko čínská komora Jardy Tvrdíka.

Ta si pronajala i spoustu veřejných prostranství k pořádání vítacích demonstrací. Nikdy jsem nevěděl, kolik tady žije uvědomělých Číňanů, hlásících se ke svému komunistickému vůdci. Měl jsem za to, že většina z nich k nám právě před čínským komunistickým režimem utekla. Masakr na náměstí Nebeského klidu je jen jeden z jeho zločinných skutků.

A najednou se v Praze objevi zjevně organizované skupinky Číňanů, kteří svému prezidentovi mávají vlaječkami, ale hlavně - dost nevybíravě a mnohdy i agresivně útočí na české občany, kteří celkem pokojně vyjadřují proti čínskému režimu protest. A policie chrání vítače! V případech, kdy jsou čeští občané napadáni, policie často nezakročí. Nebo zakročí proti odpůrcům.

Policie chodí po domech v okolí přítomnosti čínského prezidenta, kde jsou vyvěšovány tibetské vlajky, a požaduje jejich odstranění. Prý vadí ve výhledu do oken odstřelovačům. Zajímavé však je, že stažené rolety či žaluzie odstřelovačům nevadí.

Kolem FAMU se čínský prezident nevyskytoval, tak tam policie aspoň přišla a zjišťovala, zda vyvěšení tibetské vlajky schválil děkan. Když policisté zjistili, že ano, prohlásili, že Číňané se zlobí. http://zpravy.idnes.cz/policiste-prisli-na-famu-kvuli-tibetskym-vlajkam-f7f-/domaci.aspx?c=A160401_132349_domaci_san

To už je vrchol! Jestli se Číňané zlobí, co je policii do toho? Ministr vnitra Chovanec vždy působil jako odpůrce prezidenta Zemana. V tomto případě však zřejmě policii instruoval tak, jako by byl jeho bolševický nohsled. Čekám na to, zda ministr vnitra vysvětlí, jaké měla policie rozkazy a z jakého důvodu se chovala tak, jak se chovala. Komunistické policejní móresy tu opravdu nechci a Chovanec by za to měl nést odpovědnost.

Aktualizace:

Policejní mluvčí ... ve čtvrtek celý incident dementoval a řekl, že policisté na FAMU nikdy nebyli

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policiste-prisli-na-famu-kvuli-tibetskym-vlajkam-f7f-/domaci.aspx?c=A160401_132349_domaci_san

Děláte si z nás srandu? Chcete říct, že si to děkan FAMU celé vymyslel? Chovanec to už slušně přehání. Hezky zamést pod koberec, že?

A co se týče Tibetu: v některých médiích a na internetu tu máme masáž o tom, že Tibet byl před čínskou okupací totalitní a otrokářský stát, a Čína tam zavedla pokrok. Tohle je velmi nebezpečné a účelové zjednodušení. Každopádně by to bylo na delší debatu. O to ale nejde. Tibetská vlajka je zkrátka symbolem boje za dodržování lidských práv. A v demokracii si může každý vyvěšovat a nosit vlajku, jakou chce. Tady jde totiž o princip.

Autor: Jan Pecha | karma: 24.13 | přečteno: 744 ×
Poslední články autora